Young girl, sing your song!

Sing…, sing a song

Sing out loud

Sing out strong

 

Sing, sing a song

Make it simple to last your whole life long

Don't worry that it’s not good enough for anyone else to hear

Just sing, sing a song.

-          The Carpenters

 

Sinds kort heb ik zangles, heel spannend maar vooral erg leuk. Ik had al zo’n twintig jaar in mijn achterhoofd om ooit eens les te nemen. Eindelijk heb ik het aangedurfd en de stap gezet. Zingen voelt kwetsbaar, het komt uit mijn hart, heel dichtbij. Hoewel het een hobby is betrap ik me er regelmatig op dat ik denk: ‘is het zuiver, is het goed genoeg’? En ik merk ook dat als ik wat meer los laat en een risico neem er steeds vaker een mooi ‘eigen’ geluid ontstaat. Een metafoor voor het leven zelf! Mijn persoonlijke ervaring is namelijk dat als ik in mijn werk meer los laat en me over geef aan wat op mijn pad komt er vaker dingen ontstaan en gebeuren die bij me passen.

Om los te kunnen laten helpt het me om rustige momenten voor mezelf te creëren. Momenten waarin niets hoeft, er geen doel is. Bijvoorbeeld door te wandelen in de natuur of een dag erop uit in mijn eentje. Het lukt me dan beter om te voelen en te zien wat ik wil, waar ik naar verlang en nieuwsgierig naar ben. Daar zit mijn kompas en daar ontstaat focus: minder vanuit mijn hoofd, meer vanuit mijn hart. Daar vind ik mezelf… mijn eigen ‘song’, en dat is meer dan genoeg!

Loes Meijlink is eigenaar van TheSparkCompany.nl en begeleidt mensen en organisaties naar meer energie, eigenheid en levenskracht. Loes@TheSparkCompany.nl.