Achter de wolken

Achter de wolken...

Nadat ik op de eerste hole heb afgeslagen begint het te regenen, maar ik ben vastbesloten.  
Terwijl ik daar zo loop overvalt mij een gevoel van geluk en herinnert mij aan die ene avond op een Spaans terras, waar ik mijzelf trakteerde op carabinero's en een fles wijn. Alleen kunnen genieten, ik ervaar het als een groot goed.

Ik besef dat ik dit niet van de een op de andere dag heb bereikt, maar met vallen en opstaan. Ja, ik kan zeggen dat ik van mijzelf hou en dat ik ga voor de dingen die mij in mijn hart raken en de dingen mijd waar ik geen plezier uit haal en er ook eerlijk voor uit kom. En ik verdien genoeg geld om mijn eigen boontjes te kunnen doppen. Het resultaat van een planning die ik een tijd geleden voor mijzelf heb gemaakt en dat begon met de vraag: Waar word ik gelukkig van?

Door mijn doelen concreet te maken en een stappenplan op te stellen kon ik mijn financiële keuzes zorgvuldig afwegen. Welk doel? Voor de een is dat het kopen van een droomhuis, het starten van een onderneming of bereiken van een topfunctie. Voor een ander het maken van een wereldreis of een carrière in het buitenland. Met het risico dat het niet uitpakt zoals je had beoogt.

Maar wat is erger? Spijt hebben van wat je niet hebt gedaan of van wat je wel hebt gedaan?De zon schijnt inmiddels en ik ben blij dat ik de gok heb genomen...

Iris Brik is financieel planner, echtscheidingscoach & mediator en estate planner en tevens auteur van haar onlangs verschenen boek: Keep it Simple, waarin zij adviseert en filosofeert over de thema's relatie, inkomen, woning, vermogen en vrije tijd. 
26 maart 2014