Sociaal ondernemen

Werken vanuit je hart, dat klinkt heel romantisch. Maar wat als hetgeen je hart je ingeeft, niet wordt uitgedrukt in geld? Zou jij dat dan doen? Als je mij dit een aantal jaren tijdens mijn goedbetaalde functie als Marketing Manager bij een groot horeca concern zou vragen, had ik waarschijnlijk nee gezegd. Maar afgelopen december is de website waar ik het afgelopen jaar op heb zitten broeden en ploeteren, via verschillende social media en op verschillende bijeenkomsten tijdens Wereldlichtjesdag 2016 gelanceerd. Een website voor  ouders die een kindje verliezen, maar ook een nieuwe vorm van fondsenwerving voor een goed doel. Troost.nl is er ook voor mij, want mijn eerste kind, Nive Noell, is aan het einde van de zwangerschap in mijn buik overleden. 

Ik ben Martine Scholte, dromer en maker van Troost.nl en moeder van Nive*, Saartje en Wester. Ik werk als freelance Marketing Communicatie professional voor bedrijven. En zet me vrijwillig in voor Stichting Make a Memory. 

 

Het verdriet om mijn kind heb ik op mijn manier proberen te uiten, te verslaan, te dragen. Maar ik heb hierin een vorm van guidance, een pad, een gids, een mentor gemist. Ik zocht een weg, door dit verdriet heen, naar liefde, moed en kracht. Maar hoe vond ik dat juiste pad naar troost? Er even tussenuit met mijn net zo verdrietige man, het lezen van boeken, artikelen en gedichten en het luisteren naar muziek. Wandelen in het bos, met een coach samen om te praten of  juist alleen om te schreeuwen. Inspirerende verhalen bekijken, door goed voor mezelf te zorgen, te stoppen met het troostroken en -drinken, comfortfood te koken voor mezelf en dierbaren. En beginnen met mijn lichaam en geest te helen, door meditatie, verzorging en ontspanning. Dat hielp mij.

Wat ook hielp was na een time-out weer met mijn vak Marketing Communicatie bezig zijn en daarom zette ik me vrijwillig in voor Make a Memory. De stichting die zieke en overleden kinderen fotografeert, om ouders een blijvende herinnering te bieden. De mensen van Make a Memory zijn afhankelijk van sponsoring, fondsen en anderen, en proberen zo hun fantastische werk te continueren. Ik heb me wel afgevraagd, hoe krijg ik het voor elkaar, het gewenste resultaat zonder geld, maar met zoveel waarde? Want ik wil ook geld verdienen, voor de stichting, met deze mooie website. Het geloof blijft, ik blijf bellen en vragen en nu is het zover. Troost.nl. Omdat ook ík mijn kindje nog steeds mis.

 

www.troost.nl  / www.makeamemory.nl / https://nl.linkedin.com/in/martinescholte /

22.01.2017