Blog Zakenvrouw 2013 Heleen Dura-Van Oord:Ondernemen moet je doen!

Blog Zakenvrouw 2013 Heleen Dura-Van Oord:Ondernemen moet je doen!

Internet is 24/7 beschikbaar met 1 swipe of click. Wij zijn daarmee 'connected consumers' geworden. Zo communiceren, leren en shoppen we online. En.... hier liggen de kansen! Internet kent geen grenzen. Nog nooit kon je tegen zulke lage kosten met zo een geweldige infrastructuur starten. Je kunt een moderne American Dream realiseren maar dan wereldwijd, dit is de tijd.

Zo vertelde ik in mijn speech toen ik in maart van dit jaar de award ontving voor Zakenvrouw van het jaar, Prix Veuve Clicquot.  Het is belangrijk om juist deze mogelijkheden te zien als ondernemer. Als internet ondernemer sinds 2001 is dit besef voor mij van groot belang en met de jaren gegroeid. Altijd groter denken, buiten de landgrenzen en vooral niet stil zitten. Met de combinatie van een jong gezin en zwanger zijn en je eigen bedrijf is het niet altijd makkelijk. Maar juist doordat ik er veel zaken naast doe zoals het initiatief Jong Ondernemen groeit het besef dat door het internet je veel zaken kan combineren en tegelijk kan doen. In mijn eigen bedrijf DQ&A zie ik ook dat internet de mogelijkheden biedt om te gaan ondernemen. Jonge collega’s weten hun weg snel te vinden in de wereld van digitale marketing. Met een relatief kleine investering zijn ze snel in staat om met hun ervaring hun eigen bedrijf binnen digitale marketing te beginnen. Online leren, op YouTube een instructie video bekijken, de mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen zijn schier oneindig.

Juist deze kansen willen wij via Jong Ondernemen laten zien aan schoolgaande kinderen, want uit onderzoek is gebleken dat kinderen die in aanraking komen met ondernemende mensen veel vaker zelf ook een onderneming starten. Ondernemerschap moet je niet alleen in theorie leren maar vooral doen. De economische toekomst van Nederland valt of staat met de mate van ondernemerschap van de jongeren van nu. Het bedrijfsleven moet nauw betrokken zijn bij het ontwikkelen van deze ondernemingsdrang en -vaardigheden bij leerlingen en studenten van alle leeftijden. Laten wij ons als professionals inzetten voor het tonen van een realistisch beeld van ondernemen. Het is hard werken, als het makkelijk was geweest had iedereen het wel gedaan, maar het biedt ook veel kansen en het is voor mij tot nu toe vooral een prachtige ervaring die ik een ieder zou willen aanraden. 
Heleen Dura-van Oord