Hennis op wereldlijst machtigste personen

Hennis op wereldlijst machtigste personen

Het Amerikaanse tijdschrift Foreign Policy (FP, onderdeel van de Washingon Post-groep, dus niet zo maar een onbeduidend blaadje) heeft onze minister Jeanine Hennis op de lijst van de 50 machtigste personen van de wereld gezet!*

Daarmee laat ze ons boegbeeld Nelie Kroes ver achter zich, die staat er namelijk niet op. Volgens FP is slechts een van werelds belangrijke defensieministers een vrouw. En dat is onze Jeanine!

FP stelt dat “de ernstige ondervertegenwoordiging van vrouwen op machtige posities anno 2013 gewoon lijkt te worden aanvaard”. En de hoofdredacteur zegt in een commentaar :”de systematische, aanhoudende acceptatie van de derderangsstatus van vrouwen is de grootste schande van onze geschiedenis” . “Slechts 3% van de machtigste zakenmensen en 0% van de invloedrijkste religieuze leiders is vrouw”.

Nou ja, kun je zeggen, is dat nou zo erg?
Ja, dat is erg. Daar heeft FP bewijs voor geleverd. Ze rangschikken de invloedrijke personen ook nog naar goedaardig- of kwaadaardigheid. En je snapt het al, vrouwen scoren op goedaardigheid uitzonderlijk goed, en: “s werelds ergste slechteriken dragen allemaal het XY-chromosoom”. En dat is nu precies waarom ik doe wat ik doe. Ik ben niet tegen mannen, in tegendeel. Maar ik ben tegen onbalans wanneer keer op keer wordt bewezen dat dat niet werkt!

Met andere woorden, meer machtige vrouwen leiden tot een betere wereld! En daar wil ik graag een bijdrage aan leveren. Met dank aan FB.
En aan Jeanine Hennis, voor het werk wat ze verzet.
En voor het prachtige voorbeeld dat ze ons voorleeft.

* Bron: Volkskrant van 30 april 2013

Vreneli Stadelmaier, directeur SheConsult