Twee kwaliteiten om als leider te worden herkend, Caty Asscher

Twee kwaliteiten om als leider te worden herkend.

Veel vrouwen die zich  op het hogere niveau in de organisatie bewegen krijgen te maken met  het krachtenveld van tegengestelde belangen en agenda’s  in  het politieke speelveld.

Dat raakt vaak aan emoties die gekoppeld zijn aan waarden. Wil je macht en invloed hebben? Vind je dat wel “netjes”?  Wil je het alleen vanuit verantwoordelijkheidsgevoel doen of mag je er ook plezier aan beleven?  Is het nodig om voorzichtig te zijn met het delen van informatie als je motto is open en eerlijk het spel te spelen? Kan je vanuit je gedrevenheid voor de goede zaak voldoende doseren en afstand houden? Of wordt je dan al snel persoonlijk geraakt en daardoor agressief  assertief?

De neuroscience leert ons dat emoties er al zijn voordat wij er weet van hebben en ons onmiddellijk  in beweging zetten tot acties. Uiterst nuttig als het gaat om het inspireren van mensen of het goed  bewaken van onze veiligheid. Emoties zijn over het algemeen onbewust en kennen in dat stadium nog geen woorden.  Emoties zijn lichamelijk en kunnen slechts bewust worden door reflectie en het benoemen van de drijfveren/waarden die erdoor geraakt worden.

Te veel emoties zorgen ervoor dat wij niet meer goed kunnen nadenken, wij komen in een emotionele gijzeling terecht, die ons waarnemingsvermogen uiterst beperkt.

Je emoties mogen hebben maar ze niet zijn is DE opgave voor goede leiders. Als je emotioneel gekalmeerd koers kan houden herkennen mensen je leiderschap.

Aandacht kan maar op een ding tegelijk gevestigd zijn leert ons de neuroscience.  Vrouwen zijn goed in het onderhouden van relaties, het onderzoeken van en het afstemmen op de behoeften van de ander. Maar als de aandacht teveel bij de ander is, is hij niet bij je eigen behoeften en drijfveren.  Hoe zorg je ervoor dat je je eigen behoeften en waarden voorop stelt zonder daarbij de behoeften van de ander uit het oog te verliezen.  Als je zo je  eigen positie  kan innemen, ontstaat er helderheid voor de ander:  helderheid creëert helderheid. Een tweede eigenschap die maakt dat je als leider wordt herkend.

Ben je geïntrigeerd geraakt door deze thema’s-en er zijn natuurlijk meer aspecten die maken dat je een goede leider bent- en zou je zelf je eigen leiderschap naar de top verder willen ontwikkelen ga dan naar onderstaande link. Daar vindt je informatie over de leergang authentiek leiderschap voor topvrouwen die in het najaar voor de 14de keer van start gaat..

Klik voor meer informatie op onderstaande link:

www.asscherconsultancy.nl of www.van-iren-consultancy.nl

 

Caty Asscher 6 mei 2014