Het geheim van De Tuinen

Succesvolle groeier Colinda Hoegee, Algemeen Directeur van de De Tuinen en het Belgische Essenza leidt in Nederland de snelst groeiende retailketen. Wij vroegen haar naar haar ‘geheim’.

De Tuinen is inderdaad de snelst groeiende retailketen van Nederland en het mooie is dat dat niet alleen dit jaar is maar de afgelopen vijf jaren is De Tuinen anticyclisch gegroeid. Daar waar de Nederlandse economie in twee recessies is verzeild, is De Tuinen aan een opmars in Nederland begonnen.

De sleutel van ons succes ligt in vele factoren, het is een optelsom waarbij de optelling een groter effect heeft dan de uitkomst van de som. ‘Alle details zijn belangrijk’.

Wij onderscheiden ons van alle andere retailketens omdat wij een unieke assortimentsmix hebben in zijn breedheid en diepte. ‘Focus op differentiatie, innovatie en evolutie’.

Wij hebben een brede klantenmix die allemaal bij ons in de winkel een persoonlijk en individueel advies krijgen om hun gezondheid en wellness te verbeteren of aan te vullen. Alle randvoorwaardelijke processen zijn zoveel mogelijk uit onze winkels verdwenen zodat er meer tijd is voor onze bezoekers en klanten. Wij investeren in informatietechnologie om daar te zijn waar onze klanten ons willen hebben: in de winkel, thuis op de bank, maar ook op vakantie. ‘Heb echt hart voor je klant’.

Omdat wij zo extreem groeien, groeien heel veel mensen door binnen de organisatie. Wij hebben veel jonge leidinggevenden die authentieke leiders zijn en heel veel dingen goed doen, maar ook fouten mogen maken. Daarin worden ze gecoacht en gesteund. De Tuinen bestaat uit unieke mensen die allemaal stuk voor stuk passie en kennis hebben voor het werk dat zij doen. Alle medewerkers vervullen een belangrijke schakel en dat weet en voelt iedereen ook. ‘ Vertrouwen en waardering is de norm’.

Wij werken bij De Tuinen echt samen. Samen werken we aan het grotere doel om meer mensen kennis te laten maken met onze producten en onze formule. Omdat wij geloven dat onze producten een mooie aanvulling is op het dagelijkse leven en iedereen zou kunnen ondersteunen. ‘Mijn geheim is niet zozeer mijn geheim, maar een teaminspanning gericht op een groter doel’.
22 mei 2014 

www.detuinen.nl