Doe jij maar gewoon je werk

Doe jij maar gewoon je werk

Onlangs sprak ik met een opdrachtgever over mogelijkheden om haar bedrijf nog meer te laten groeien en in zijn kracht te brengen. Over wat deze tijd doet met de slagkracht en weerbaarheid van organisaties, en over hoe essentieel het is dat medewerkers in hun kracht staan. In tijden van recessie wordt van medewerkers verwacht dat ze steeds beter presteren en steeds meer waarde geven aan hun organisatie. Hoe doe je dat dan, je mensen én je organisatie slagvaardig houden in deze tijd? En, hoe zorg jij er zelf voor dat je het beste uit jezelf blijft halen?

In mijn werk als coach werk ik intensief met mensen die veel druk ervaren. Die aan den lijve ondervinden dat ‘gewoon je werk doen’ niet meer voldoet. Die op zoek zijn naar manieren om zich persoonlijk en professioneel te onderscheiden. Die krachtiger en gelukkiger in het leven willen staan…

Mensen die in hun kracht staan stralen,

·         hebben plezier met zichzelf, in hun werk, in hun leven

·         zijn energiek en creatief

·         zien mogelijkheden en kansen

·         werken aanstekelijk en verbindend op hun omgeving

·         kunnen bergen verzetten

Hoe doe je dat, in je kracht gaan staan? Ik heb wel een paar tips:

Sta stil
Maak helder voor jezelf waar je goed in bent en waar je van geniet. Ga dat doen!

Word bewust van wat je nodig hebt 
Waarvan krijg je energie? Waar loop je op leeg? Wat houd je uit je slaap? Waar ben je tevreden over? Wat maakt je gelukkig?

Bouw reflectiemomenten in
Neem regelmatig de tijd om naar binnen te kijken, als je alleen in de auto zit, direct als je wakker wordt, of vlak voor het inslapen. Voel, ervaar, geniet!

Leef in het nu!
Spijt en zorgen ondermijnen je kracht.

Wees doelgericht en maak keuzes (af!)
Wie in zijn kracht staat bepaalt zijn eigen koers, en laat zich niet afleiden.

Zorg goed voor jezelf
Gezond eten en bewegen zijn een voorwaarde, maar daarmee ben je er niet. In je kracht staan betekent ook dat je beperkende overtuigingen onderkent en ombuigt, dat je grenzen aangeeft, dat je aandacht durft te vragen als je dat nodig hebt, en dat je jezelf af en toe schandalig kunt verwennen

Ik gun het iedereen om zo te kunnen leven. Hoe breng jij jezelf in je kracht ? Wat heb jij nodig?

 

Jacqueline Wiener     -  Executive Coach   -   www.jacquelinewiener.nl