Shareconomy; Ariane Struyvenberg

Shareconomy; Ariane Struyvenberg

Vlak na de lancering van deze website, kwam ik een artikel tegen over de Shareconomy van Pim van Beek in een Sprout Nieuwsbrief. Trouwens ook een aanrader! 
Heel toepasselijk, want delen en anders samenwerken is een belangrijk onderdeel van het gedachtengroed van de YGC.
Wat is Shareconomy volgens dit artikel:
* Het delen van digitale content (bv blogs, bedrijfsinformatie, video's)
Ik vind dat delen van kennis en expertise hier ook mooi bij past. Zo trek ik inmiddels op met Wil Kuiters van het gelijknamige congresbureau. Wil zet zich met haar kennis en contacten in voor het landelijke netwerkevent van de YGC IJzersterk hielp mij met de huisstijl. Lynette Wijgergangs van Marlijn Communicatie bood zich "spontaan" aan als communicatieadviseur van ons zorgcongres. In het voorjaar kreeg ik een ontwerpster te leen van bevriende onderneemster, die ik via een congres extra PR gaf. 
* Gemeenschappelijk gebruik van fysieke middelen (bv auto's)
Al diverse keren huurde ik apparatuur zoals een bannerstandaard en stellage voor een Meet & Matchpoint van Showprint. Veel goedkoper dan eigen spullen aanschaffen. Van Afas "lenen" wij het mooie Da Vinci Theater voor ons event.
* Financiering van projecten via internet ( crowdfunding)
Ik ben zelf al op de crowdfunding van Colori Shoes ingegaan en heb een certificaat gekocht. Onlangs kreeg ik weer een verzoek via Linked In van een andere vrouwelijke ondernemer. Mooie ontwikkeling!

Wie wil iets delen n.a.v. deze korte blog?

Ariane Struyvenberg (zie onder het volledige artikel)

Download PDF