Lidy Hartemink

Lidy Hartemink

Lidy Hartemink ( 1960) heeft in de loop der jaren een enorme staat van dienst opgebouwd. Lidy was Zorgmanager van het jaar in 2002 en kreeg de titel Topvrouw van het jaar in 2007. De laatste jaren was ze (sinds 2008) directeur Gezondheidszorg  van verzekeraar Unive-VGZ-IZA-Trias en vanaf 2011 bestuursvoorzitter van Zorgcombinatie Noorderboog. Ze gaf leiding aan een ziekenhuis en aan zeven woonzorgcombinaties in de regio’s Zuidwest Drenthe en Noordwest Overijssel.

Bij Zorggroep Almere wacht Lidy Hartemink een boeiende opdracht. De gezondheidszorgorganisatie staat aan de vooravond van veranderingen die mede zijn ingegeven door veranderde externe omstandigheden. Zorggroep Almere is op weg om compacter te worden door keuzes te maken met betrekking tot het aanbod van diensten en producten. Het omscholen van medewerkers hoort daarbij, vermindering van de overhead evenzo

 
Verbinding en integraal werken belangrijk

Lidy Hartemink is gewend complexe processen het hoofd te bieden en positieve resultaten te boeken. Daarnaast is voor Lidy verbinding en integraal werken heel belangrijk. “Cliënten mogen geen last hebben van ‘hokjes of schuttingen’ tussen de verschillende professionals. Zaken waar Zorggroep Almere zich ook hard voor maakt.”

De raad van toezicht van Zorggroep Almere en bestuursvoorzitter Jos Stienen zijn  zeer verheugd over de komst van de nieuwe bestuurder.