Ik bouw nu mijn eigen dromen in plaats die van een ander

Ik bouw nu mijn eigen dromen in plaats die van een ander 

Al tien jaar ploeterde ik met mijn werk in het onderwijs. Steeds liep ik tegen dezelfde obstakels op. Goed onderwijs bieden had niet altijd de hoogste prioriteit. Politieke spelletjes spelen leek een doel op zich. Zo lang je iedereen te vriend hield, zat je goed. Maar waar ik ooit in geloofde en waarom ik ooit Pedagogiek was gaan studeren, daar zag ik bar weinig van terug. Zo was er maar weinig tijd voor individuele aandacht voor een leerling. Als een kind worstelde met het onderwijsniveau, was het niet politiek-correct om een lager niveau te adviseren. Soms moest je eruit halen wat erin zat, ook al was dat water naar de zee dragen. En ouders aanspreken op ontspoord gedrag van hun kind, dat was al zeker niet mogelijk. Het was kortom een geploeter en geworstel om mijn idealen om te zetten naar de onderwijspraktijk. 

Ik nam ontslag. 

Ik besloot voor mezelf te beginnen. Ik was altijd goed geweest in organiseren en wilde iets doen met mijn eigen ‘awakening’. Ik startte een inspiratiefabriek: the Inspirators Factory, kortweg IF. What if… Wat als… Twee woorden die je aan het denken zetten en richting geven. 

Ik gun mezelf de tijd om events in de vingers te krijgen en te ontdekken wat werkt en wat niet. Maar wat ik vooral gewonnen heb is dat ik nu zelf bepaal wat ik doe, met wie ik dat doe en wanneer. Ik heb mijn vrijheid en motivatie om dingen te doen hervonden. Voor mij is dat waar het om gaat.

Rieke Vlek-Zantinge/T 06 17 22 46 21  www.inspiratorsfactory.com

 

14.11.2015